Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростен лост и неговото скъсяване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростен лост и неговото скъсяване

Здравейте Колеги,
    колата е 156 1.8 , 98 г.
    Единственото интериорно нещо което ме подразва чат пат е дължината на скоростния лост.
    Има ли някой , който да го е скъсил?
    Някакви негативни последици?
    На самия лост има някакъв пластмасов "ограничител" като се откопчае маншона?Ако го махна и режа под него???
    За отговорите предварително благодаря.
    Поздрави

има доста скъсявани лостове във форума.Процедурата става като си махнеш топката,режеш и слагаш нова.Бях чул негативно мнение относно 5тата предавка,но не помня за какво ставаше дума.Иначе и мен малко ме дразни дългия лост и мисля да го скопя скоро време
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Няма проблем с рязането, моя е рязан(лоста) и всичко си е тип топ.
      Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
      ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

И моята кола я взех с рязан лост /и то доста некадърно сигурно с ножовка/, но ми бяха сложили топка "pilot", която само трябваше добре да закрепя.
        И всичко е 6! Скоростите се превключват с кеф с късото лостче. Който се е качил на всеки много му е харесало.
        FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
        LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
        LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
        LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
        ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
        LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

С колко см сте ги отрязали, аз съм дизел, дали ще е проблем да се резне 5-6 см!?
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            С колко см сте ги отрязали, аз съм дизел, дали ще е проблем да се резне 5-6 см!?
            При теб ще е по сложно защото имаш повдигащ механизъм на задната.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Не знам моя с колко е рязан.
              Дизелът има ключалка за задна скорост, нали? Не ми е ясно тя как действа и дали ще е проблем скъсяването.

Comment

Някой имали снимка на скъсен лост да го видя как стои? Немога да разбера защо има такъв интерес да се режи лоста, аз съм с кожен лост и ми е адски удобен...
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                  Някой имали снимка на скъсен лост да го видя как стои? Немога да разбера защо има такъв интерес да се режи лоста, аз съм с кожен лост и ми е адски удобен...
                  Ето колега на моята кола как е:
                  Attached Files

Comment

Не знам.... Аз също мислех отначало да режа моя, но сега като гледам снимката май ще се откажа. С дължината в момента, с пуснат подлакътник, удобно се държи лоста на всички предавки и не пречи. Подпирам си ръката и ми е много комфортно. Ако се скъси лоста, вече май няма да е така.

Естествено за колегите без подлакътник, този проблем не стои на дневен ред
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Моят също го резнахме с флекса! Не повече от 2-3 см., но се получи много добре. Преди ми стърчеше като на Микра автоматик После една заварка и малко спрей и е ОК! Проблем със скоростите нямам, даже така се чувствам по-комфортно!
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm, Alfa Romeo Arna 1.2, Alfa Romeo 156 2.4 JTD ex, Alfa Romeo GTV 2.0V6 ex,Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex, Alfa Romeo Sprint 1.5 ex, Alfa Romeo Arna 1.3 ex, Alfa Romeo 155 1.7TS ex, Alfa Romeo 156 1.8TS ex

Comment

!!!

Много благодаря за отговорите Колеги!!!
                        Ще се реже,само да видим как ще измъкна оригиналната топка , че се опъва яко и ме е страх нещо да не прецакам механизма отдолу.Дали може само да се свали лоста отнякъде да се резне и пак да се сложо обратно?

Comment

То може, при мен механизъма се беше изкорубил и беше за смяна(две пластмасови втулки една ябълка) но за целта в сервиза беше нужен канал и да махнат гърнета и чудесии отдолу. Можеби по удачният вариант е да режеш на място ако имаш възможност : ) Обаче така може сакатлък да стане. Горното е впечатление, някой ако все пак е изтръгвал лоста през купето, да даде акъл как..
                          Alfa 156 1.6 TS
                          Моята Алфа е моят храм.

Comment

На колегата Kpacumup го рязахме с ножовката на място. Голямо рязане падн, без ръце останах ама сега си му е къс лоста
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              Не знам.... Аз също мислех отначало да режа моя, но сега като гледам снимката май ще се откажа. С дължината в момента, с пуснат подлакътник, удобно се държи лоста на всички предавки и не пречи. Подпирам си ръката и ми е много комфортно. Ако се скъси лоста, вече май няма да е така.

Естествено за колегите без подлакътник, този проблем не стои на дневен ред
                              Мда колега съгласен съм с теб , и аз така мисля , че които имат подлакътник , няма нужда от скъсяване защото ще стане доста трудно за достигане на лоста в момента е много одобно.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Working...
                              X